top of page
Werk: Tekst

Werk

Wat schrijf ik?

Werk: Recent werk
man%20and%20woman%20holding%20a%20heart%

Troostteksten

Bij elk afscheid is het moeilijk om de juiste woorden te vinden. Wanneer iemand overlijdt, is de uitvaart vaak het laatste moment waarop de overleden persoon rechtstreeks wordt aangesproken. Er is nog zoveel dat gezegd moet worden, er zijn nog zoveel herinneringen om te delen. 

Uit ervaring heb ik geleerd hoe belangrijk zo'n troosttekst bij een laatste afscheid kan zijn. Op een moment dat iedereen alleen zit met het grote verdriet, geeft een troosttekst een gevoel van verbondenheid. Op een kernachtige manier combineert de tekst emoties en herinneringen, met een traan, maar ook een glimlach.

Je kan de tekst (laten) voorlezen bij het afscheid, maar ook opsturen naar familie en vrienden die niet op het afscheid aanwezig konden zijn. De troosttekst blijft een tastbare herinnering aan een mooi afscheid.

Werk: Recent werk
This%20one%20is%20on%20my%20way%20to%20w

Rouwkaartjes

Hoewel de foto op het rouwkaartje het eerste is wat mensen zien, is de tekst aan de binnenkant hetgene waar ze langer bij stilstaan. Soms is het moeilijk om tussen de voorstellen van de uitvaartondernemer iets gepasts te vinden. De teksten zijn te vaag of passen niet bij de persoonlijkheid van de overledene.

Door te luisteren naar de familie en vrienden heb ik geleerd welke woorden bij welke persoon passen. De laatste gedrukte tekst voor de overledene moet de nagel op de kop slaan. Ik zorg ervoor dat de woorden precies uitdrukken wat de familie voelt.

Werk: Recent werk
Stars_edited.jpg

Wenskaarten

Hoe vaak gebeurt het dat je een kaartje wil schrijven, maar de juiste woorden niet vindt om uit te drukken wat je voelt? Hoe wens je iemand sterkte bij het overlijden van een kind, een partner of een vriend? Wat zeg je tegen iemand die een ouder verloren is?

Daarnaast schrijven mensen ook kaartjes die niet met verlies te maken hebben. Je wil iemand een hart onder de riem steken na de diagnose van een ziekte. Je weet dat iemand worstelt met mentale problemen en wil die persoon laten weten dat je er altijd zal zijn. Je wil iemand feliciteren met een succesvolle vruchtbaarheidsbehandeling of het delen van belangrijk nieuws...

Er zijn 1001 redenen om kaartjes te schrijven. Wenskaarten brengen meer plezier dan een sms'je of een mailtje. Ik help je om de juiste woorden te vinden, jij hoeft ze enkel nog op het kaartje te schrijven.

Werk: Recent werk
Wedding Toast

Trouwgeloften

In een trouwgelofte moet elk woord juist zitten. Je wil niet dat je geliefde een wenkbrauw optrekt omdat hij/zij iets verkeerd interpreteert.


Je weet eigenlijk wel wat je wil zeggen, maar het lukt niet om dat in vlotte woorden en zinnen te gieten? Als je iets persoonlijkers wil dan de vele voorbeelden op het internet, luister ik graag naar jou. Ik zorg ervoor dat je een vloeiende tekst krijgt, zonder clichés en op basis van jullie persoonlijkheden. Jij hoeft hem dan enkel nog voor te lezen.

Werk: Recent werk
microfoons

Speeches

Wie een speech enkel associeert met bedrijfsleiders of politici, ziet het te beperkt. Ook bij een pensioenfeest, een prijsuitreiking, een proclamatie of een verjaardagsfeest worden speeches gehouden. Of wat met een trouwfeest, een nieuwjaarsdrink, een nieuw bestuur, een teambuildingsactiviteit of een jubileum?

Een goede speech grijpt meteen de aandacht van de luisteraar en combineert anekdotes met een vleugje humor. De tekst moet boeiend zijn van begin tot einde en liefst ook ietwat memorabel, zodat er met een glimlach aan kan worden teruggedacht. Als jij me de aanleiding geeft, geef ik jou de tekst.

Werk: Recent werk
Schrijven van de hand

Allerlei

Hoewel ik hierboven focus op enkele specifieke tekstsoorten, heb ik als content writer ervaring binnen veel meer genres. Ik publiceerde onder andere ook gedichten, kortverhalen in het Nederlands en Engels en een brief in het boek '1001 Liefdes'. Daarnaast heb ik ervaring in het schrijven van geboorteverhalen en 'brieven aan je kind'.

Geboorteverhalen zijn boekjes van een tiental pagina's (A5-formaat) waarin foto's gecombineerd worden met een tekst. Het boekje vertelt het verhaal van de laatste dagen van de zwangerschap, de eerste weeën, het verloop van de bevalling en de momenten vlak na de geboorte. De foto's reikt u zelf aan en omvatten dezelfde tijdspanne. Geboorteverhalen zijn een prachtig aandenken aan een uniek moment waarvan later vaak enkel flarden overblijven.

'Brieven aan je kind' zijn eigenlijk 'geheime brieven'. Je schrijft ze nu om later te geven, als ze 18 zijn bijvoorbeeld, of als ze het huis uit gaan. Je kan een brief schrijven aan de baby in je buik, maar ook aan je peuter, kleuter, lagere schoolkind of tiener. Laat gerust weten waar ik jou mee kan helpen.

Werk: Recent werk
Image by Glenn Carstens-Peters

Content writing voor bedrijven

Ook voor bedrijven is heel wat mogelijk. Ik heb ervaring met webteksten, blogs en krantenartikels. Op basis van de stijl van het bedrijf en het profiel van de klanten schrijf ik vlotte teksten waarin uw producten of diensten aantrekkelijk worden voorgesteld. 

Dankzij mijn taalexpertise zijn de teksten sowieso foutloos. Ik schrijf in duidelijke en pakkende zinnen waarin de passie en het plezier waarmee ik schrijf, doorschemeren. Mijn doel is om teksten te schrijven waar de lezer doorvliegt, in plaats van zich erdoor te moeten worstelen.

bottom of page